HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

NÉPSZÁMSULI: AZ ISKOLÁKAT IS BEKAPCSOLTUK A NÉPSZÁMLÁLÁSBA


Csíkszereda Városháza két szálon futó kezdeményezést indított a héten a népszámlálás népszerűsítése érdekében: a NépszámSuli a szülőket és az iskolai személyzetet szólítja meg.

 

 

Csíkszereda lakossága egyre inkább megérti, hogy rendkívül fontos a népszámlálás önkitöltéses szakaszában való részvétel. A központilag Csíkszeredára kiszabott számlálóbiztosok számának ismeretében kijelenthető, hogy városunkban nem jut sorra minden háztartás. Akiket nem vesznek személyesen is nyilvántartásba, azok esetében semmi garancia nincs arra vonatkozóan, hogy a nemzetiségi, anyanyelvi és felekezeti hovatartozás szempontjából a megfelelő csoportba sorolják őket.

Csíkszereda Városháza ezért az iskolákra is kiterjesztette a népszámlálást népszerűsítő kezdeményezését, és levélben fordult egyrészt a szülőkhöz, másrészt az igazgatókhoz a kérdőívek online kitöltésének érdekében.

A szülőktől és a tanügyi személyzettől is azt kérjük, hogy május 15-ig töltsék ki az online kérdőíveket! Amennyiben a háztartásban nem áll rendelkezésre a kitöltéshez szükséges készülék, kérjenek segítséget rokontól, baráttól, munkatársaktól, vagy keressék fel a csíkszeredai összeíró pontok valamelyikét!

Korodi Attila polgármester ma sajtótájékoztatón is kifejtette: oktatásunk tannyelvének, minőségének a jövőjét határozzák meg a népszámlálási adatsorok.

 

2022. május 5.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01





 



KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


 



 



GALÉRIA