HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

CSÍKSZEREDÁBAN A MAGYAR NŐI VÍZILABDA VÁLOGATOTT


„Életünk leghosszabb nyara!” – fogalmazott Bíró Attila a magyar női vízilabda válogatott edzője, mielőtt az olimpia bronzérmes keret elindult volna Csíkszeredába, ahol öt napon át hangolnak az előttük álló feladatokra. Abból pedig nem lesz hiány: hazai rendezésű világbajnokság, ezt követően Világliga szuperdöntő, majd zárásként, augusztusban, Európa-bajnokság.

A székelyföldi tartózkodásuk ugyanakkor nem föltétlenül a kemény munkáról szól, hanem a kikapcsolódásról, a hangolódásról és a lelki feltöltődésről. „Erdély lélekemelő érzése nagyon jó hatással lehet majd a társaságra” – jegyezte meg Bíró Attila.

A csapat az edzéseit Csíkszeredában tartja, majd minden nap egy vagy több program szerepel a tervükben, amelyek során a környék látványosságait, eseményeit keresik fel.

Május 8-án, vasárnap végig városunkban tartózkodnak. Délelőtt Csíksomlyóra és a Nyeregbe látogatnak, majd 14.00 órától nyílt edzésre hívják az érdeklődőket a Csíki Csobbanóba, amelyet követően 16.00 órától közönségtalálkozóra kerül sor az uszodában, kerekasztal-beszélgetés formájában. Az eseményre a belépés díjmentes, minden érdeklődőt szívesen várnak.

A válogatott kedd reggel utazik vissza Magyarországra.

 

2022. május 6.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA