HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

VISSZATÉR CSÍKSZEREDÁBA A KOLOZSVÁRI MAGYAR OPERA


Világszerte ismert alkotásokkal örvendezteti meg Csíkszereda közönségét a Kolozsvári Magyar Opera: 2019 után másodszor tér vissza miniévaddal. Előadják Verdi Rigolettóját, a rockzene legnagyobb alkotásainak szimfonikus feldolgozásait és a Marcia grófnőt. A fellépők között köszönthetjük Miklósa Erikát, korunk kiemelkedő szopránját is.

 

 

Csíkszereda Városháza és a Kolozsvári Magyar Opera közötti együttműködést derékba törte a világjárvány: a 2019-ben először megszervezett Székelyföldi Operahét az utóbbi két évben a koronavírus miatt meghiúsult. Örvendetes, hogy mindkét fél egyformán elkötelezett a folytatás mellett, ennek köszönhetően a NyárON Szereda fesztivál részeként június 8–11. között ismét Csíkszeredába „költözik” Románia egyetlen magyar operája.

„Az utolsó tanítási héten megkezdjük a nyarat Csíkszeredában: a NyárON Szereda fesztiválon a rocktól a komolyzenéig a magyar zene minden műfaja képviselteti magát. Örömteli, hogy ennek részeként ismét fogadhatjuk a nagymúltú Kolozsvári Magyar Operát” – fogalmazott Korodi Attila a Szép Gyula operaigazgatóval tartott mai sajtótájékoztatóján.

„Mintegy 150-170 fővel utazunk, ez akkora költségekkel jár, amelyeket jegyeladásokból képtelenség fedezni. Ezért csakis olyan helyszínen tudunk fellépni, ahol a helyi önkormányzat partnerünk. Ez az egyik érv Csíkszereda mellett, a másik pedig az, hogy a Szakszervezetek Művelődési Házán kívül nincs a térségben más alkalmas helyszín, amely befogadhatja az opera méretű műsorokat” – fejtette ki Szép Gyula.

A kolozsváriak egyedüli magyar operatársulatként számos műfajban fellépnek, erről a változatosságról pedig Csíkszeredában is meggyőződhetünk. Bemutatják Verdi Rigolettóját – a főszerepben a világhírű Miklósa Erikával –, a könnyebb műfajt kedvelőknek a The Symphonic Rock Show című produkciójukat a legendás rockslágerek feldolgozásában, az operett szerelmesei pedig Kálmán Imre Marica grófnőjének örülhetnek. Az év eleji bizonytalanságok miatt a miniévadba ezúttal nem fért bele gyermekeket célzó előadás, de jövőre ezt is pótolnák – tudtuk meg Szép Gyulától.

 

A csíkszeredai miniévad programja:

Június 8., szerda 19.00:

Giuseppe Verdi: RIGOLETTO −  Opera három felvonásban, négy képben.

Gilda szerepében Miklósa Erika. A mantuai herceg szerepében Horváth István. Rendező Selmeczy György. Vezényel Kulcsár Szabolcs.

Június 9., csütörtök 19.00  :

THE SYMPHONIC ROCK SHOW − átdolgozott világslágerek

A nemzetközi rockzene átdolgozott gyöngyszemei a 70-es évektől napjainkig.

Zenei rendező Kondrát Csaba. Vezényel Kulcsár Szabolcs.

Június 10., péntek és 11., szombat 19.00              :

Kálmán Imre: MARICA GRÓFNÓ – Operett két részben.

Rottenbiller Marica grófnő szerepében Vigh Ibolya (június 10.), Benedekffy Katalin (június 11.)

 

Jegyek az eventbook.ro jegyértékesítő portálon, valamint a Szakszervezetek Művelődési Házában vásárolhatók.


2022. május 12.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA