HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

FEJLESZTÉSEKRŐL AZ ÖNKORMÁNYZATI ÜLÉSEN


Az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) remélt fejlesztések helyzetéről számolt be Korodi Attila polgármester, a testület pedig egyebek mellett tömbház-hőszigetelésről, utcabővítésről, forgalmi korlátozásokról határozott az önkormányzat mai, májusi soros ülésén.

 

 

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata főként formális kérdésekben döntött a mai ülésén.

Bevezetésként Korodi Attila polgármester a csíkszeredai PNRR-s projektek témájában nyújtott rövid tájékoztatást. A Mikó-vár népszerűsítésére benyújtott pályázatra 30 ezer eurót bíráltak el a város számára. Feltöltött pályázatokkal rendelkezik a város a Nagy Imre Galéria, a városháza és ügyfélszolgálata (egykori Postabank-épület), valamint a színház épületének hőszigetelésére, a szomszédos községeket is kiszolgáló tíz elektromos busz és töltőállomások beszerzésére, városrendezési dokumentációk készítésére, illetve smart city-megoldásokra vonatkozóan.

„A központi közigazgatás nagyon szoros határidőket diktál, ez pedig nagyban megnehezíti a tervezhetőséget, és arra sarkallhatja az önkormányzatokat, hogy a háttéranyagok alapos kidolgozása nélkül pályázzanak. Mi teljes dokumentációkkal készülünk, ezért méltányos elbírálást várunk el” – fogalmazott Korodi Attila.

A testület módosította három tömbház (Lendület sétány 5., Jégpálya 12. és 14. szám) hőszigetelésének tanulmányait is, közelebb kerülve ezáltal a szerződéskötéshez.

Az önkormányzat fontos lépésre készül az épülő napközinél is: a Nagyrét utcai ANL-s lakásoknál épül egy bekötőút és új parkolóhelyek létesülnek. A lakók és a napközis gyermekek szülei így autóval a két tömbház közötti meglévő úton hajthatnak be, majd jobbra kanyarodva a tömbház túlsó oldalán létrejövő 40 méter hosszú egyirányú bekötőúton távozhatnak. A 321 ezer lejes beruházás keretében járda is épül és a közvilágítási hálózat is bővül. A kivitelezés a becslések szerint négy hónapot igényel.

A pünkösdi forgalomkorlátozások tervezetét is elfogadták, ebben a témában azonban a későbbiekben nyújtunk átfogó tájékoztatást.

 

2022. május 27.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA