HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

IFJÚSÁGI LAKÁSOK, BICIKLIUTAK FINANSZÍROZÁSÁRA PÁLYÁZIK CSÍKSZEREDA


Csíkszereda Önkormányzata soron kívüli ülésen határozott ifjúsági bérlakások és kerékpárutak létesítésének finanszírozási kérelméről. A két projektre közel 11 millió lejt pályázik a város az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR).

 

 

A klímaváltozás lassítására nagy hangsúlyt fektető Országos Helyreállítási Alapból Csíkszereda számos beruházásra pályázik, és a finanszírozási kérelmek sorát a ma elfogadott két projekt zárja.

Az önkormányzati testület határozata értelmében 8,37 millió lejt igényelnek 11,1 km összhosszúságú – 2,4 és 1,5 méter széles – bicikliút építésére. Elektromoskerékpár-töltőállomások létesítését a pályázott összeg nem fedi, de a város saját költségéből ezekkel is számol. 

Típusterv alapján épülő, közel nulla kibocsátású (nZEB) ifjúsági lakások megvalósítására a lehető legnagyobb, 2,51 millió lejes támogatást kér Csíkszereda. A jelentős önrésszel kiegészülő összeg lehetővé teszi egy kétemeletes, szintenként két-két lakrészt magában foglaló társasház építését. A Szent Ágoston téren, a „kísérleti tömbházzal” szemben fekvő, 984 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú területen 541 négyzetmétert foglalna el a hatlakrészes környezetbarát épület, amelyhez parkolóhelyeket és elektromos töltőállomást is kialakítanak.

Mindezek mellett a testület költségvetés-módosításról is szavazott, lehetővé téve a Mikó-vár udvarán levő, fából készült színpad fém szerkezetűre cserélését. Erre a célra 350 ezer lejt szavaztak meg a múzeum részére.

 

2022. június 20.

 

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA