HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚJ TÖLTŐSORRAL NÖVELI TERMELÉSI KAPACITÁSÁT A HEINEKEN ROMANIA


Újabb, a város gazdaságfejlesztését célzó együttműködési megállapodás aláírásának helyszíne volt Csíkszereda Városháza. A felek kézjegyével ellátott egyezmény tárgya a HEINEKEN Romania csíkszeredai telephelye termelési kapacitásának növelése. 

A több mint 8 millió euró értékű beruházás során hatra bővül a csíkszeredai sörgyár töltősorainak száma, ami közel 20 százalékkal növeli majd az éves termelést. 
„Az elmúlt másfél évben számos egyeztetést folytattunk a helyi gazdasági szereplőkkel a közösségünk jövőjét illetően. Nagy öröm számunkra, hogy ennek eredményeként a HEINEKEN  Romania is a gazdaságfejlesztést célzó törekvéseink részévé válik” – mutatott rá Korodi Attila polgármester.

Federico Agressi, a HEINEKEN Romania ellátási láncáért felelős igazgatója szerint fontos kötelezettségvállalás ez a beruházás, amely már tervezési fázisban van, és az építkezési engedély birtokában nemsokára a konkrét munkálatok is elkezdődhetnek. A tervek szerint pedig jövő év közepén már működni is fog a legújabb technológiájú töltősor. A beruházás minden fázisában nagy figyelmet fordítanak a helyi vállalkozókkal való együttműködésre.

A gyár munkaközösségének értékét és saját munkájuk gyümölcse fölött érzett büszkeségét emelte ki Eduard Polschi, a sörgyár menedzsere, aki szerint ez a tény is megerősíti a beruházás fontosságát. Mint mondta, jelenleg a gyár évi 1,3 millió hektoliter sört gyárt, az új töltősor üzembe helyezésével ez 1,6-ra növekeszik és húsz új munkahelyet teremt.

 

2022. június 22.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA