HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

CSÍKSZEREDA MEGYEI JOGÚ VÁROS INGATLANVÁSÁRLÁSI SZÁNDÉKA


Csíkszereda Megyei Jogú Város ingatlanvásárlási szándékáról értesíti az érintetteket.

 

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS

A Hajnal, Akác és Gyár utcák helyreállítása


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy „A Hajnal, Akác és Gyár utcák helyreállítása” című tervet – melyet Hargita megyében, Csíkszeredában a Hajnal, Akác és Gyár utcák sz.n., a 65894, 64665, 66998 és 66990 helyrajzi számú telkeken terveznek kivitelezni – benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez, a környezetvédelmi beleegyezés elnyerése céljából.

[tovább]

LAKOSSÁGI FÓRUM – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV – KERESKEDELMI JELLEGŰ GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGEK


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy az Ing Service Kft. kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a Hajnal utca 73 sz. alatt kereskedelmi jellegű gazdasági tevékenységek céljából.

A lakossági fórumot 2022. augusztus 4-én, csütörtökön 15.00 órától szervezzük a Területrendezési osztály gyűléstermében: Mihail Sadoveanu utca 4. szám, 2. emelet (a volt Postabank épülete).

[tovább]

LAKOSSÁGI FÓRUM – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV – LAKÓHÁZAK ÉS TÁRSASHÁZAK ÉPÍTÉSE A HUBA VEZÉR UTCÁBAN


Csíkszereda Városháza értesíti az érintetteket, hogy a Xindex Eco Kft. kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül lakóházak és társasházak építése céljából a Huba vezér utcában.

A közmeghallatást 2022. július 7-én, csütörtökön 15 órától szervezzük a Településrendezési osztály gyűléstermében: Mihail Sadoveanu utca 4. szám, 2. emelet (a régi Postabank épülete).

[tovább]

NAGYMEZŐ UTCAI TERÜLETTULAJDONOSOK FIGYELMÉBE


Kisajáttandó területek azonosításának programja.

VERSENYTÁRGYALÁS

a zöldségpiacon kialakított kereskedelmi felületek bérbeadására


Csíkszereda Városháza versenytárgyalást szervez a zöldségpiacon  kialakított kereskedelmi felületek bérbeadására:

  • 2022. május 18-án 12 órakor termelők részére
  • 2022. május 19-én 12 órakor cégeknek és engedéllyel rendelkező kereskedőknek.

[tovább]

LAKOSSÁGI FÓRUM – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV – KERESKEDELMI KÖZPONT ÉS KÉT TÖMBHÁZ


Csíkszereda Városháza értesíti az érintetteket, hogy övezeti rendezési terv készül kereskedelmi központ (földszint + 1 emelet) és két tömbház (földszint + 7 emelet) építése céljából a Hunyadi János utca 26. szám alatt.

A közmeghallatásra 2022. május 19-én, csütörtökön 15 órakor kerül sor Csíkszereda Városháza gyűléstermében (102 terem).

[tovább]

LAKOSSÁGI FÓRUM – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV – SARKADI ELEK UTCA


Csíkszereda Városháza értesíti az érintetteket, hogy övezeti rendezési terv készül a Sarkadi Elek utcában lakóházak, illetve társas házak építése céljából.

A közmeghallgatásra 2022. április 7-én, csütörtökön 15.00 órakor kerül sor a Településrendezési osztály gyűléstermében (a volt Postabank épületében, Mihail Sadoveanu utca 4. szám, II. emelet).

[tovább]

A KULTURÁLIS ALINTÉZMÉNYEK VEZETŐINEK TEVÉKENYSÉGÉRTÉKELÉSE


POLGÁRMESTERI RENDELET a Csíkszereda Önkormányzata alárendeltségébe tartozó kulturális intézmények - Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a Csíki Székely Múzeum - vezetői tevékenyértékelésének végső eredményeinek jóváhagyásáról

ELŐZETES ÉRTESÍTÉS

A PARCELLÁZÁSI TERV ÉS A HOZZÁ TARTOZÓ NÉVSOR KIFÜGGESZTÉSÉRŐL


A 7/1996-os kataszteri törvény 40-es cikkelyének a 7-es, 8-as, 9-es és a 10-es bekezdése értelmében, kifüggesztésre kerül a csíkszeredai közigazgatási területi egység 51-es, 52-es, 54-es és 55-ös dűlőinek a parcellázási terve és a hozzá tartozó névsor, amely a Hargita Megyei Kataszteri Hivatal által átvételezett.

 

 

[tovább]

CSÍKSZEREDA MEGYEI JOGÚ VÁROS INGATLANVÁSÁRLÁSI SZÁNDÉKA


Csíkszereda Városháza ipari inkubációs központ létrehozásához keres legkevesebb 2.000 négyzetméter alapterületű  ipari épületet.

[tovább]

MEGHÍVÓ KÖZVITÁRA –- ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV – TAPLOCA UTCA


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy övezeti rendezési terv készül a Taploca utcában beltelkesítés és urbanisztikai szabályozás céljából: kereskedelem, szolgáltatás, termelő- és raktár funkciók kialakítása.

A közvitát 2021. december 9-én, csütörtökön 15.00 órától szervezzük a polgármesteri hivatal 102-es számú termében.

[tovább]

HIRDETÉS

Csíkszereda Megyei Jogú Város ingatlanvásárlási szándékáról értesíti az érintetteket


Odaítélési dokumentáció és tenderfüzet

MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV – TANOROK UTCA


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy az Intramuros Concept Kft. kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a Tanorok utcában lakóházak és társas házak építése céljából.

A közmeghallgatást 2021. augusztus 5-én, csütörtökön 15.00 órától szervezzük a polgármesteri hivatal 102-es számú termében.

[tovább]

KÉSIK A SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYOK KIBOCSÁTÁSA


Újabb országos szintű alapanyaghiány miatt ismét csúszik a személyi igazolványok kibocsátása. Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Személynyilvántartó közszolgálata arra hívja fel a figyelmet, hogy a június 30. után igényelt okmányokat csupán 30 napos határidőre tudják kiállítani. Ennél rövidebb időre csak sürgősségi esetekben tudnak eljárni, a sürgősséget pedig hivatalos dokumentumokkal kell bizonyítania a kérelmezőnek.

 

[tovább]

MEGHÍVÓ KÖZVITÁRA – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV URBANISZTIKAI SZABÁLYOZÁS MÓDOSÍTÁS CÉLJÁBÓL


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy Pop Gheorghe-Mircea kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a Szentlélek utcában urbanisztikai szabályozás módosítás céljából: agriturizmusból lakó funkció.

A közvitát 2021. július 29-én, csütörtökön 17.00 órától szervezzük a polgármesteri hivatal 102-es számú termében.

[tovább]

MEGHÍVÓ KÖZVITÁRA –- ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV LOGISZTIKAI KÖZPONT ÉPÍTÉSE CÉLJÁBÓL


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy az Inter Royal Car Kft. kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a Taploca utcában logisztikai központ építése céljából.

A közvitát 2021. július 29-én, csütörtökön 15.00 órától szervezzük a polgármesteri hivatal102-es számú termében.

[tovább]

MEGHÍVÓ KÖZVITÁRA – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV URBANISZTIKAI SZABÁLYOZÁS CÉLJÁBÓL


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy Solyom Zsolt kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a Tanorok utcában urbanisztikai szabályozás céljából.

A közvitát 2021. július 15-én, csütörtökön 15.00 órától szervezzük a polgármesteri hivatal 102-es számú termében.

[tovább]

MEGHÍVÓ KÖZVITÁRA – A KERÜLŐÚT ZSÖGÖDI CSOMÓPONTJÁNAK ÖVEZETI RENDEZÉSI TERVE


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy az önkormányzat kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a zsögödi övezetben kerülőút megvalósítása céljából. A közvitát 2021. június 29-én, kedden 17.00 órakor szervezzük a polgármesteri hivatal dísztermében.

 

[tovább]

MEGHÍVÓ KÖZVITÁRA – SZÉK ÚTJA–PARK HOTEL ÖSSZEKÖTŐÚT – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy az önkormányzat kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a Szék útja–Park Hotel térségében összekötőút megvalósítása céljából. A közvitát 2021. július 1-jén, csütörtökön 17.00 órakor szervezzük a polgármesteri hivatal dísztermében.

 

[tovább]

ANL-LAKÁSOK: ELÉRHETŐ AZ ELSŐBBSÉGI LISTA


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalában és a városháza honlapján kifüggesztettük az ifjúsági bérlakások igénylőinek névjegyzékeit (jogosultak és visszautasítottak listája, valamint elsőbbségi lista).

A névjegyzékeket tartalmazó önkormányzati határozat megtalálható itt.

Fellebbezési határidő: 2021. május 28.

FRISSÍTÉS: nem nyújtottak be fellebbezést.

ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV – Sarkadi Elek utca

Meghívó közvitára


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Plosz-Gyöngyösi Zoltán kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül urbanisztikai szabályozás céljából a Sarkadi Elek utcában.

[tovább]

MEZŐGAZDASÁGI NYILVÁNTARTÓ – VÁRJUK AZ ÜGYFELEKET


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Mezőgazdasági, kataszteri és erdőgazdálkodási irodája felhívja minden jogi és természetes személy figyelmét, akik csíkszeredai mezőgazdasági területtel, gépekkel rendelkeznek, valamint állatállományt tartanak, hogy a 25/1382/37/1642/14297/746/202/2020-as rendelet értelmében, jelentkezniük kell a Mezőgazdasági nyilvántartóba való bejegyzés érdekében, a következő beosztás szerint:

[tovább]

PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁS – TRANSZFERKÖZPONT LÉTREHOZÁSA


Csíkszereda Megyei Jogú Város beruházási adatlap benyújtása érdekében partnerségi megállapodás aláírását tervezi Hargita Megye Tanácsával, a Sapientia Tudományegyetem Csíkszeredai Karával és a Csíki Vállalkozók Egyesületével.

[tovább]

MEGHÍVÓ – Natura2000-es területek kezelési tervének elkészítése


A Pogány-havas Kistérségi Társulás tájékoztatót szervez Csíkszeredában az érintett lakosság számára. A tájékoztatás témája a Csíki-havasokhoz és a Csíki-medencéhez tartozó Natura 2000 területek kezelési tervének elkészítése.

[tovább]

FELMÉRÉS A SOMLYÓ UTCA 33. SZÁM ALATTI TŰZKÁROSULTAK ELHELYEZÉSÉVEL KAPCSOLATBAN


Tisztelt csíkszeredai lakosok!

A napokban vita alakult ki a közösségi médiában arról, hogy a nemrégiben tűzkárosult roma családokat hogyan és hova lehetne elhelyezni.

Fontos látnunk azt, hogy nagyon sok a gyermek és a csecsemő, illetve az időjárási viszonyok nehezítő körülményt jelentenek. Így belátható időn belül mindenképp szükséges megoldást találnunk a családok elhelyezésére.

Jelen felmérés célja megismerni a csíkszeredai lakosok véleményét, javaslatait a költöztetés kapcsán. Kérjük Önt is, amennyiben módjában áll, töltse ki a kérdőívet! A kitöltés név nélkül történik, az adatokat nem tároljuk, és nem használjuk fel más célokra.

A válaszokat január 17., vasárnap 10.00 óráig áll módunkban fogadni.

ÉRDEMES VÁRNI JÖVŐ HÉTIG A HELYI ADÓK ONLINE BEFIZETÉSÉVEL


Amint ezt már közöltük, Csíkszereda Önkormányzata a decemberi ülésén határozatba foglalta a város utcáinak módosított adózási besorolását. Folyamatban van a változások bevezetése az informatikai rendszerbe, de az aktualizálás még nem ért véget. Így a helyi adók együtthatói nincsenek minden esetben összhangban az új szabályozással, ez pedig félreértéseket eredményezhet: amennyiben az adott utca besorolása megváltozott, többe vagy kevesebbe kerül a helyi adó.

A városháza pénztárában január 11-től fizethetők be a helyi adók, és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala arra kéri az adófizetőket, hogy lehetőleg a www.ghiseul.ro oldalon is várjanak ki a jövő hétig. Ha már megtörtént az online befizetés, és többlet mutatkozik, az összeget visszautaljuk az adófizetőknek, ha pedig az derül ki, hogy kevesebb a befizetett összeg a kelleténél, az adófizetőt írásban értesítjük erről.

Megértésüket köszönjük!

[tovább]

SZAKEMBEREKET KERESÜNK A PROJEKTMENEDZSMENT IRODÁBA


Csíkszereda Megyei Jogú Város versenyvizsgát hirdet 2021. január 19-én, 10.00 órától a következő munkaszerződéses állások betöltésére (meghatározott időre):

  • 1 tanácsadói állás – kezdő szakmai fokozat, Projektmenedzsment irodába
  • 2 tanácsadói állás – II. szakmai fokozat, Projektmenedzsment irodába
  • 1 tanácsadói állás – I. szakmai fokozat, Projektmenedzsment irodába
  • 2 tanácsadói állás – IA szakmai fokozat, Projektmenedzsment irodába

[tovább]

JOGOSÍTVÁNY A JÖVŐHÖZ: VÁRJUK AZ IGÉNYLŐKET!


A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány hatodik alkalommal hirdette meg a Jogosítvány a jövőhöz elnevezésű programját. A kezdeményezés a hajtási jogosítvány megszerzésében segíti azokat a nehéz anyagi körülmények között élő 17–25 éves fiatalokat, akiknek a munkavégzésükben, munkavállalásukban előnyt jelent a járművezetői engedély.

[tovább]

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS


Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és Szociális Igazgatósága köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik ebben az embert próbáló évben, különösen az év végi ünnepek közeledtével adományaikkal segítették a rászorulókat. Sokak életét tették szebbé a szándékaikkal, tetteikkel.

A Szociális Igazgatóság külön köszönetét fejezi ki annak a névtelen felajánlónak, aki évek óta, karácsonyi ajándékozó akciói révén segíti a rászorulókat (összesen 263 személyt), valamint Forró Bélának, aki burgonyát adományozott, ezzel segítve embertársain.

Áldott békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV – SARKADI ELEK UTCA

Meghívó közvitára


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy Molnár Ildikó-Györgyi kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül urbanisztikai szabályozás céljából a Sarkadi Elek utcában.

[tovább]

DECEMBERI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint decemberben a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

MEGHÍVÓ KÖZVITÁRA – SARKADI ELEK UTCA


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy Molnár Ildikó-Györgyi. kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül urbanisztikai szabályozás céljából a Sarkadi Elek utcában.

[tovább]

NOVEMBERI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint novemberben a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

RÉSZLETES RENDEZÉSI TERV (PUD )

rendeltetés változtatás céljából: lakóházból turisztikai panzió


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy az Top Joy Kft.  által kezdeményezett, Bolyai utca 6 számot érintő  rendezési terv az önkormányzati testület, következő november 9-ei rendkívüli ülésén napirendre kerül.

[tovább]

URBANISZTIKAI SZABÁLYOZÁS CÉLJÁBÓL

ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV (PUZ) KÉSZÍTÉSE


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy Molnár Ildikó-Györgyi kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül urbanisztikai szabályozás céljából a Sarkadi Elek utcában.

[tovább]

VERSENYTÁRGYALÁS


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala versenytárgyalást szervez 2020. november 11-én, szerdán, 12.00 órától a Stadion utca 1–3. szám alatt található 421 m2-es terület bérbeadása céljából.

 

Indulási ár: 7 lej /m2/év. A tenderfüzet igényelhető a salamonildiko@szereda.ro e-mail címen – ára 25,00 lej – amelynek értéke a Mikó-várban működő pénztárban fizethető be.

További információk a 0266-315120/119 telefonszámon vagy a salamonildiko@szereda.ro email címen kérhető, illetve helyszíni szemlére is ugyanitt lehet bejelentkezni.

KÖZVITA

a VÍZKEZELŐ ÉPÍTÉSE CSIBÁBAN ÉS SZÉCSENYBEN – övezeti rendezési tervvel kapcsolatosan


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Harvíz Rt. kezdeményezésére rendezési terv készül vízkezelő építése céljából, a Hargita megye ivóvíz- és csatornahálózatát fejlesztő regionális terv keretében. A közvitárára 2020. október 8-án, csütörtökon, 17.00 órakor kerül sor Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának 102-es számú termében. 

[tovább]

KÖRNYEZETVÉDELMI HIRDETÉS

„A Gál Sándor szobor környékének rendezése parkírozóval és sétányokkal” című tervhez


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata (Csíkszereda, Vár tér 1. sz.) értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez a „A Gál Sándor szobor környékének rendezése parkírozóval és sétányokkal” megnevezésű tervét a környezetvédelmi beleegyezés elnyerése céljából.

[tovább]

OKTÓBERI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint októberben a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

LAKOSSÁGI FÓRUM – A NAGY ISTVÁN SÉTÁNY RENDEZÉSE


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala 2020. szeptember 24-én, csütörtökön 17.00 órától lakossági fórumot szervez a Szakszervezetek Művelődési Házában (Szabadság tér 1. szám), a Nagy István sétány parkolóinak és zöld övezeteinek felújítására vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány bemutatására.

A lakónegyedben élők így megismerhetik a felújítási elképzeléseket, ugyanakkor észrevételeiket, véleményüket is megfogalmazhatják.

A fórumon jelen lesz a Proiect Consulting cég képviseletében Lukács Péter tervező.

 

Áttekintő helyszínrajz

Helyszínrajz – javaslat

 

2020. szeptember 17.

KÖZVITA

a LIDL SZUPERMARKET építésére vonatkozó területrendezési tervvel kapcsolatosan, Csíkszereda, Testvériség sugárút 7. szám


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Sugar Invest Kft. kezdeményezésére rendezési terv készül Lidl szupermarket építése céljából. A közvitára 2020. szeptember 17-én, csütörtökön, 17.00 órakor kerül sor a polgármesteri hivatal 102-es számú termében.

A tervdokumentáció megtekinthető itt.

Tájékoztatásért felelős személy: Oláh Mónika – Vár tér 1. szám, Csíkszereda; tel.: 0266 315 120 / 193; e-mail: olahmonika@szereda.ro.

FRISSÍTÉS: Az észrevételekre adott válaszok megtekinthetőek itt.

 

2020. szeptember 14.

BELTELKESÍTÉS ÉS VÍZKEZELŐ ÉPÍTÉSE CSIBÁBAN ÉS SZÉCSENYBEN


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Harvíz Rt.-nek a Hargita megye ivóvíz- és csatornahálózatát fejlesztő regionális terv megnevezésű projektjének keretében övezeti rendezési terv (PUZ) készül beltelkesítés és vízkezelő építése céljából, Csibában és Szécsenyben.

 

A tervdokumentáció megtekinthető itt: 

területrendezési bizonylat

célszerűségi jóváhagyás

műleírás és általános szabályzó

általános helyszínrajz

 

Csiba:

áttekintő helyszínrajz

meglévő helyszínrajz

szabályzó

 

Szécseny:

áttekintő helyszínrajz

meglévő helyszínrajz

szabályzó


Tanácsadásért és tájékoztatásért felelős személy:

Oláh Mónika – Vár tér 1. szám, Csíkszereda; te.: 0266 315 120 / 193; e-mail: olahmonika@szereda.ro.

Javaslatok leadásának határideje: 2020. október 2.

 

A javaslatok szükségesek a kivitelezési elvárások meghatározásához.

RÉSZLETES RENDEZÉSI TERV (PUD) LAKÓHÁZ ÉPÍTÉSE CÉLJÁBÓL


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Remény utca 6. számot érintő, Berszán Elvira által kezdeményezett rendezési terv az önkormányzati testület szeptember 29-i soros ülésén napirendre kerül.

[tovább]

RÉSZLETES RENDEZÉSI TERV (PUD ) APARTMAN TÍPUSÚ SZÁLLÁS LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Taploca utca 13. számot érintő, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége által kezdeményezett rendezési terv az önkormányzati testület szeptember 29-i rendes ülésén napirendre kerül.

[tovább]

SZEPTEMBERI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint júliusban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

LIDL SZUPERMARKET építése – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV (PUZ)

Testvériség sugárút 7. szám, a városi rendőrséggel szemben


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Sugar Invest Kft. kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül LIDL SZUPERMARKET építése céljából.

 

A tervdokumentáció megtekinthető itt:

Általános műleírás

Helyi urbanisztikai szabályzó

Áttekintő rajz

Helyszínrajz

Szabályozási rajz

Javaslat - földszint

Javaslat - emelet

Tanácsadásért és tájékoztatásért felelős személy: Oláh Mónika, tel.: 0266 315 120/ 193, e-mail: olahmonika@szereda.ro.

Javaslatok leadásának határideje: 2020. szeptember 11.  A javaslatok szükségesek a kivitelezési elvárások meghatározásához.

RÉSZLETES RENDEZÉSI TERV (PUD) HÁROMLAKRÉSZES PANZIÓ ÉPÍTÉSE CÉLJÁBÓL


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy az Eastside Kft. által kezdeményezett, Jegenyék utca 22. számot érintő rendezési terv az önkormányzati testület július 31-i soros ülésén napirendre kerül.

A tervdokumentáció megtekinthető a város honlapján. További információk a 0266–315120/193-as telefonszámon, illetve a olahmonika@szereda.ro e-mail címen igényelhetők.

Az észrevételek, javaslatok leadásának határideje: 2020. július 17.


A tervdokumentáció:

urbanisztikai bizonylat

műszaki leírás

helyszínrajz 1

területazonosítási rajz

szabályzó

közműszabályzó

ELŐZETES ÉRTESÍTÉS

A parcellázási terv és a hozzá tartozó névsor kifüggesztéséről


Az 1996/7-es kataszteri törvény 40-es cikkelyének a (7)-es és a (10)-es bekezdése értelmében a nyilvánosság tájékoztatása céljából kifüggesztjük a Csíkszereda közigazgatási területén található 31-es és 38-as számú dűlők parcellázási tervét – amely a Hargita Megyei Kataszteri Hivatal átvételezett – a hozzá tartozó névsorral együtt.

A terv és a névsor 60 napon át megtekinthető Csíkszeredai Polgármesteri Hivatalában, illetve a hivatal honlapján (www.szereda.ro).

 

Értesítés

31-es számú dűlő: parcellálázi terv; névsor

38-as számú dűlő: parcellázási terv; névsor

JÚLIUSI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint júliusban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

KÖZVITA A NAGYRÉT ÖVEZETI RENDEZÉSI TERVÉVEL KAPCSOLATOSAN


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy az önkormányzat kezdeményezésére rendezési terv készül a Nagyrét övezetben. A közvitára 2020. július 16-én, csütörtökon, 17.00 órakor kerül sor a polgármesteri hivatal 102-es számú termében.

[tovább]

KÖZVITA A NYUGATI IPARI ÖVEZET RENDEZÉSI TERVÉVEL (PUZ) KAPCSOLATOSAN


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy az önkormányzat kezdeményezésére rendezési terv készül a nyugati ipari övezetben. A közvitára 2020. július 14-én, kedden, 17.00 órakor kerül sor a polgármesteri hivatal 102-es számú termében.

[tovább]

SZÉK II UTCA FELÚJÍTÁSA


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Szék II utca felújítása megnevezésű közhasznú munka kisajátítási folyosójában található ingatlan  kisajátítási folyasmatának elindítását a június 26-án 12.00 órakor kezdődő önkormányzati ülés napirendjére tűzik.

[tovább]

MÁJUSI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint májusban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

FELHÍVÁS

Mozivetítő a Csíki Moziba


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a Csíki Mozi mozi működtetőjeként olyan érdeklődő személy jelentkezését várja, akik leendő munkatársként részt venne a mozi sajátos programjainak megvalósításában, a vetítés lebonyolításában, a vetítőberendezés működtetésében.

 

[tovább]

VÁRJUK AZ ŐSTERMELŐK JELENTKEZÉSÉT!


A szükségállapot feloldását követően Csíkszereda is helyet biztosít az őstermelők számára a zöldségek, gyümölcsök értékesítésében. A polgármesteri hivatal – a megyei tanáccsal együttműködve – az Erőss Zsolt Aréna parkolójában mintegy 40 standot állít fel. Az ideiglenes piac május második felében a szerdai napokon, júniustól augusztus végéig pedig hétfőn, szerdán és pénteken fog működni 9.00 és 18.00 óra között.

[tovább]

TOBOROZNAK A HARGITA MEGYEI HELYŐRSÉGEKBE


A Hargita Megyei Katonai Központ tájékoztatása szerint a Védelmi Minisztérium 196 állást hirdetett meg a csíkszeredai, a székelyudvarhelyi és a gyimesfelsőloki helyőrségekbe. Nemcsak katonákat, hanem egyéb szakmai munkakört betöltő személyeket (például gépkocsivezetőket) is keresnek. Az érdeklődők online vagy telefonon jelezhetik a jelentkezési szándékot:

e-mail: recrutare_harghita@mapn.ro

facebook: cmj Harghita

telefon: 0266 371520, 0266 311630 (munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között)

Pálos rendi remetelak építése - rendezési terv (PUD)


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a pálos rend által kezdeményezett, Hargitafürdő utca 130. számot érintő rendezési terv az önkormányzati testület május 28- i rendes ülésén napirendre kerül.

[tovább]

ELMARADNAK A KULTURÁLIS RENDEZVÉNYEK


A koronavírus terjedése miatt elmaradnak Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának a június 30. előtti időszakra betervezett kulturális programjai. A Csíkszeredai Könyvvásárt ősszel pótolják, de pillanatnyilag ez az egyetlen, amelyet nem törölnek, „csak” halasztanak.

 

[tovább]

VÁROSHÁZI ÜGYINTÉZÉS: FONTOS E-MAIL CÍMEK


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a személyes ügyintézés felfüggesztése miatt telefonon, e-mailen és faxon történik az ügyintézés. Az alábbiakban közöljük a különböző ügyintézésekre létrehozott gyűjtőcímeket.

[tovább]

Igénybe vehető az Időseinkért! szolgáltatás


A világjárvány eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy a szépkorúak a legveszélyeztetettebbek. Ezért felkérjük minden idős polgártársunkat, hogy az elkövetkező időszakban kizárólag jól indokolt esetben hagyják el otthonaikat és kerüljék a közvetlen kapcsolatot másokkal.

[tovább]

SZÜNETELNEK A KULTURÁLIS ESEMÉNYEK


A koronavírus terjedését megakadályozandó, a Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi Ügyosztálya 2020/6-os számú határozata értelmében Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy a kulturális intézmények minden köztéri, illetve beltéri rendezvényét március 11-től szerdától, felfüggeszti egészen március 31-ig, ezen szigorítás meghosszabbításának lehetőségével.

[tovább]

SARKADI ELEK UTCA - ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV (PUZ)


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Detroit City Import Export Kft. által kezdeményezett, Sarkadi Elek utcai rendezési terv az önkormányzati testület március 27-ei rendes ülésén napirendre kerül.

[tovább]

MÁRCIUSI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint márciusban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

NYÍLT AJÁNLATI FELHÍVÁS

Csíkszereda Megyei Jogú Város belterület – épület együttest vásárol Csíkszereda ipari zónájában


A beszerzés tárgyát képező belterület – épület együttes a következő sajátosságokkal kell rendelkezzen:

[tovább]

SZAVAZZUNK TESTVÉRVÁROSUNK SZABADSÁGFÁJÁRA!


Kaposvár 90 éves kocsányos tölgye elnyerte tavaly Magyarországon az Év fája díjat, ezzel feljogosult arra, hogy versenybe szálljon az Európai Év Fája díjért. A kaposvári Berzsenyi Dániel Tagiskola udvarán álló, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére állított fa csemetéje a trianoni határról származik, 1929. április 18-i ültetésekor gyökereire kolozsvári, nagyváradi és kassai földet szórtak. Sorsunkat, összetartozásunkat Európa szerte hirdetheti, ha sikerül megnyernie az Environmental Partnership Association rangos versenyét. Február 29-ig bárki szavazhat a kaposvári Szabadságfára a www.treeoftheyear.org/vote weboldalon.

CSIBAI ÉS SZÉCSENYI LAKOSOK FIGYELMÉBE


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik részt vettek 2020. február 18–20. között a Hargita Víz Fejlesztési Egyesülettel és a Harvíz Rt. munkatársaival közösen szervezett találkozókon, áttekintették a víz- és csatornahálózat nyomvonalát és az ingatlanok tervezők által  javasolt közműcsatlakozási megoldásait.

[tovább]

LITZMANN-EMLÉKTÚRA: MÚLTIDÉZÉS AZ ÚZ-VÖLGYÉBEN


Az Úzvölgye térségében levő Magyaros-tetőt a magyar királyi miskolci 10. honvéd gyalogezred és a 39. honvéd hadosztály többi egysége 1917. március 8-án hősies küzdelemben visszafoglalata az oroszoktól. Karl Litzmannt, a csatát kitervelő, begyakorló és levezénylő derék tábornokot Csíkszereda város közönsége 1917 tavaszán díszpolgári címmel tüntette ki.

[tovább]

CSIBAIAK, SZÉCSENYIEK FIGYELMÉBE


A megvalósulás előtt álló csibai és szécsenyi ivóvíz- és szennyvízhálózatról személyre szóló tájékoztatást nyújtanak Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának gyűléstermében. A csibaiakat ma, február 18-án 14.00 és 19.00 óra között várják, a szécsenyieket február 19-én és 20-án, ugyancsak 14.00–19.00 óra között. A polgármesteri hivatal, a Harvíz Rt., a konzulens cég és a fejlesztési társulás képviselői az elfogadott megvalósíthatósági tanulmány alapján házszámokra lebontva nyújtanak tájékoztatást az érdeklődőknek.

KÜLTELEK BELTELKESITÉSE ÉS LAKÓHÁZAK ÉPITÉSE – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV (PUZ)


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Detroit City Import Export Kft. kezdeményezésére „Kültelek beltelkesítése és lakóházak építése” övezeti rendezési terv készül.

[tovább]

FEBRUÁRI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint februárban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

KÜLTELEK BELTELKESÍTÉSE ÉS LAKÓHÁZAK ÉPÍTÉSE – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV (PUZ)


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Detroit City Import Export Kft. kezdeményezésére „Kültelek beltelkesítése és lakóházak építése” övezeti rendezési terv készül.

[tovább]

JANUÁR 24. MUNKASZÜNETI NAP


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy január 24., péntek, Moldova és Havasalföld 1859-es egyesülésének napja hivatalos munkaszüneti nap, ezért intézményünk ügyfélszolgálata is szünetel.

Lehetőség van a bírságok online befizetésére is a www.ghiseul.ro oldalon.

Megértésüket köszönjük!

JANUÁRI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint januárban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

VERSENYTÁRGYALÁS

a piaccsarnok földszinti, 9 m2-es, felület bérbeadására


Kiindulási ár: 6 euró/m2/hónap. A tenderfüzet ára: 25,00 lej.

Bővebb információt a Piacgondnokság székhelyén, valamint a 0266-315938-as vagy a 0748-037841-es telefonszámon igényelhetnek, ugyanitt vásárolható meg a tenderfüzet is.

Jogosítvány a jövőhöz: nemsokára lejár a határidő


Igyekezniük kell azoknak a fiataloknak, akik támogatásra pályáznak a Közösségért Alapítvány Jogosítvány a jövőhöz nevű kiírásából: a sofőriskolával járó költségeket részben vagy teljesen fedező programra legkésőbb jövő szombatig postázniuk kell az iratcsomót.

[tovább]

Fontos adófizetési tudnivalók


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Adó- és illetékosztálya az alábbi fontos tudnivalókat hozza az adófizetők tudomására:

[tovább]

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS


Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik az év folyamán adományaikkal segítették a rászorulókat, mindezzel szebbé téve sokak életét.

[tovább]

ÜNNEPI ÜGYFÉLSZOLGÁLATI PROGRAM


Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a hivatalos munkaszüneti napok értelmében Csíkszereda Polgármesteri Hivatalában 2019. december 25–27. között, illetve január 1–3. között szünetel az ügyfélfogadás. Ugyanakkor december 24-én és 31-én csökkentett munkaprogrammal, 8.00 órától 13.00 óráig fogadjuk az ügyfeleket. A személyi nyilvántartó osztály online előjegyzéseinél így az utolsó lefoglalható időpont 11.45 óra (12.00–13.00 óra között csak az okmányok kibocsátásával foglalkoznak), az Adó- és illetékosztály ügyfelei pedig legkésőbb 12.00 órakor kérhetnek sorszámot. Megértésüket köszönjük!

TÖRTÉNELEM ÉS SZÓRAKOZÁS A CSÍKI MOZIBAN


Dokumentumfilm, musical és filmdrámák is szerepelnek a Csíki Mozi januári kínálatában. A vetítések sora még bővül.

[tovább]

MÜLLER LÁSZLÓRA EMLÉKEZÜNK


Az 1989-es romániai forradalomra és annak csíkszeredai hősi halottjára, Müller Lászlóra emlékezünk december 20-án, pénteken 9.00 órától a Szentlélek utcai temetőben, a Brassóban elhunyt katona sírjánál. Az egyházi és katonai tiszteletadást követően koszorúzásra kerül sor. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala tisztelettel vár mindenkit, aki fejet hajtana a 30 évvel ezelőtt kitört forradalom és hősi halottunk emléke előtt.

FORGALOMKORLÁTOZÁS A TESTVÉRISÉG SUGÁRÚTON


A karácsonyi díszkivilágítás szerelése miatt részleges útlezárásra lehet számítani 2019. december 14-én, szombaton a Testvériség sugárúton, 9.00–13.00 óra között. A járművek nem közlekedhetnek a Szász Endre utcától a Nárcisz sétányig tartó szakaszon, menetiránt, de az ellentétes irányból haladókat nem érinti a forgalmirend-változás. A korlátozás szakaszán levő körforgalmakat nem zárják le. Az autóvezetőknek a lezárt szakasz helyett a Brassói út – Hóvirág utca – Puskaporos utca – Fenyő utca útvonalat javasoljuk. Az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük! Köszönjük a megértést!

MÁR CSAK JÖVŐ PÉNTEKIG TÖRLESZTHETNEK KEDVEZMÉNYESEN


A korábbi években felhalmozott helyi adók, illetékek és bírságok kamatmentesen törleszthetők Csíkszeredában, de már csak jövő péntekig. Hosszabbításra nincs lehetőség, ezért arra kérjük a lehetőséggel élni kívánó magán- és jogi személyeket, időben kezdjék el az ügyintézést.

[tovább]

AZ ÖNKORMÁNYZATNAK NEM ÁLL SZÁNDÉKÁBAN AZ ADÓEMELÉS

Csíkszereda önkormányzati testülete november 29-i soros havi tanácsülésének napirendi pontjai között szerepel az a határozattervezet, amely a helyi adók és illetékek 2020-as esztendőre megállapított mértékének jóváhagyására vonatkozik.


A döntéshozó testület önszántából egyáltalán nem emel a helyi adókon, alkalmaznia kell viszont az áprilisban – a 2018-as inflációval arányosan 4,6 százalékkal – megemelt értékeket. Az Adótörvénykönyv (2015/227-es törvény) 491. cikkelye ugyanis arra kötelezi a helyhatóságokat, hogy az elmúlt pénzügyi év inflációjával arányosan emelniük kell mindhárom adónemet (épületadó, telekadó és gépjárműadó) és azon illetékeket, amelyeknek mértékéről az Adótörvénykönyv összegszerűen rendelkezik.

Az önkormányzat a novemberi tanácsülésén készül jóváhagyni a pénzromlással arányosan áprilisban megnövelt értékek 2020-as adókra és illetékekre való alkalmazását.

Az illetékek terén is mindössze négy típusnál várható további növelés jóváhagyása: a cégtáblákra, illetve reklámtáblákra vonatkozó illeték, a közélelmezési dokumentumok kiváltásáért, valamint az urbanisztikai szolgáltatásokért fizetendő illeték esetében. A felsorolásból is kiderül: magánszemélyeket kevésbé terhelnek a módosítások.

TIFF-KARAVÁN: ELMARADNAK A VETÍTÉSEK


Az alacsony érdeklődés miatt elmaradnak a TIFF-karaván e heti csíkszeredai vetítései. Várhatóan decemberben ismét a mozi műsorára tűzik a filmeket.

[tovább]

NOVEMBERI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint novemberben a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

[tovább]

ELNÖKVÁLASZTÁS: HÉTVÉGÉN IS IGÉNYELHETŐ ÚJ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY


A november 10-i elnökválasztásra való tekintettel Csíkszereda Polgármesteri Hivatala Személynyilvántartó Közszolgálata hétvégén is fogadja – előzetes időpontfoglalás nélkül – azon személyeket, akiknek a szavazás napjára érvényes személyi igazolványra van szükségük.

[tovább]

IDŐPONTHOZ KÖTÖTT ÜGYFÉLFOGADÁS


A városháza polgármesteri szakapparátusának gördülékenyebb munkavégzése érdekében november 4-től ügyfélszolgálati programot vezetnek be Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának egyes szakirodáiban.

[tovább]

NOVEMBER 1-JÉN SZÜNETEL AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a kollektív munkaszerződés értelmében 2019. november 1-je, péntek, Mindenszentek napja munkaszüneti nap, ezért szünetel az ügyfélszolgálat.

[tovább]

OKTÓBER 23-ÁN SZÜNETEL AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a kollektív munkaszerződés értelmében 2019. október 23-a, szerda munkaszüneti nap, ezért szünetel az ügyfélszolgálat.

[tovább]

A POLGÁRMESTERI HIVATAL ÁLLÁSPONTJA A CITY PARKINGGAL KÖTÖTT SZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATBAN


Csíkszereda megyei jogú város a 2015 második felében lefolytatott közbeszerzési eljárást követően az egyetlen ajánlattevővel, a City Parking Kft.-vel 2016. február 1-jei hatállyal írt alá szerződést 4 éves időtartamra. A szerződést a város részéről vezetőként a polgármesteri hatáskört betöltő akkori alpolgármester írta alá.

[tovább]

NYÍLT AJÁNLATI FELHÍVÁS


Csíkszereda Megyei Jogú Város az önkormányzati testület 286/2019-es határozata értelmében, a Tudor lakónegyedben szabadidőközpont létrehozása céljából vásárol belterületet. Az érdekeltek a következő feltételek alapján tehetnek ajánlatot.

[tovább]

VISSZATÉR CSÍKSZEREDÁBA A SPORTTÖRTÉNETI KONFERENCIA


Csíkszeredában szervezik október 19-én, szombaton a 48. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát. A Kárpát-medencei szintű vándorrendezvényt második alkalommal látja vendégül Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

[tovább]

HIRDETÉS


2019/281-es HATÁROZAT
egyes adókedvezmények bevezetéséről, valamint azon eljárás elfogadása, amely a 2019.12.31-ig hátralékos költségvetési kötelezettségek (adók és illetekek), kamatok törléséről szól, amelyekkel Csíkszereda Megyei Jogú Város adófizetői tartoznak.

MEGSZABADUL A KAMATOKTÓL, AKI DECEMBER 15-IG TÖRLESZT


Mentesülnek a büntetőkamatok befizetése alól azok a csíkszeredai jogi és magánszemélyek, akik 2019. december 15-ig törlesztik a városháza irányába minden eddigi alaptartozásukat.

[tovább]

ÚJRAHASZNOSÍTÁST SZOLGÁLÓ HULLADÉKGYŰJTÉS CSÍKSZEREDÁBAN

Üvegért készpénz, elektromos hulladékért utalvány


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala is társszervezője annak a hulladékgyűjtési kampánynak, amelyet az Eco-Csík Kft. térségi hulladékgazdálkodási vállalat szervez partnerével, az SLC Kft.-vel október 12-én, szombaton Csíkszeredában. Bárki készpénzre válthatja üveg hulladékát, a fölöslegessé vált elektronikai cikkekért pedig ajándékutalvány, tombola jár.

[tovább]

MELEGVÍZ-TÁMOGATÁS A 65. ÉLETÉVÜKET BETÖLTÖTT CSÍKSZEREDAIAKNAK


Csíkszereda Megyei Jogú Város önkormányzati testülete a 2019. szeptember 27-ei havi soros ülésén fogadta el a 65. év feletti személyek számára a háztartási melegvíz-szolgáltatás költségéhez való önkormányzati hozzájárulásról szóló határozatot. A havi legtöbb 40 lej értékű támogatás igényléséhez szükséges típuskéréseket a lakástulajdonosi társulások vezetői átvehetik 2019. október 14-től a Közüzemek Rt. székhelyén.

[tovább]

KATONAI GYAKORLAT ALACSONY REPÜLÉSI MAGASSÁGBAN CSÍKSZEREDA TERÜLETÉN


A 61-es Virgil Bădulescu Hegyivadász-alakulat tájékoztatása szerint október 7–13. között Hargita, Kovászna megyéket, illetve Bukarestet érintő intézmények közötti gyakorlatra kerül sor megközelítőleg 500 katona részvételével.

[tovább]

KÉSZENLÉTI GYAKORLAT


A 01101-es katonai egység tájékoztatása értelmében, október 7-én 11.00 óra és október 9. 20.00 órák között a „CONCORDIA – 19” program keretében intézmények közötti készenléti gyakorlatot tartanak a megyeszékhely közeli helyszíneken.

[tovább]

HIRDETÉS


HATÁROZATTERVEZET
egyes adókedvezmények bevezetéséről, valamint azon eljárás elfogadása, amely a 2019.12.31-ig hátrálékos költségvetési kötelezettségek (adók és illetekek), kamatok törléséről szól, amelyekkel Csíkszereda Megyei Jogú Város adófizetői tartoznak.

TÁMOGATÁS ÓVODÁSKORÚ GYERMEKEKNEK


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága az érintettek tudomására hozza, hogy a 2015/248-as számú törvény értelmében azok a családok, akik óvodáskorú gyermekeket (3-6 év) nevelnek és a családban az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 248 lejt, jogosultak óvodai értékjegyekre. A jegyek értéke havi 50 lej / gyermek.

[tovább]

IGÉNYELHETŐ A FŰTÉSTÁMOGATÁS A 2019–2020-AS IDÉNYRE


Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatóságán 2019. szeptember 16-tól fogadják a 2019. november 1. és 2020. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket.

[tovább]

NÉPRAJZI PARK KIALAKÍTÁSA CSÍKSOMLYÓN – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV

Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy a Fenyő Wellnes Kft. kezdeményezésére „Néprajzi park kialakítása Csíksomlyón” övezeti rendezési terv készül. A tervdokumentáció megtekinthető Csíkszereda Polgármesteri Hivatal bejárati hirdetőtábláján.


Tanácsadásért és tájékoztatásért felelős személy: Albert Sándor, Vár tér 1. szám, 13-as sz. iroda, Csíkszereda; tel: 0736 220 000, e-mail: albertsandor@szereda.ro.

A javaslatok szükségesek a kivitelezési elvárások meghatározásához. Javaslatok leadásának határideje: 2019. szeptember 12.

[tovább]

KIKIÁLTÁSOS NYILVÁNOS VERSENYTÁRGYALÁS

Csíkszeredai Városnapok 2019


Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala kikiáltásos nyilvános versenytárgyalást szervez a Vár tér 1. szám alatti székhelyén.

[tovább]

FÉLSÁVOS ÚTLEZÁRÁS A HUNYADI JÁNOS UTCÁBAN


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala értesíti a lakókat, hogy 2019. július 22-től, hétfőtől, kezdődően a Hunyadi János utcában félsávos útlezárásra kell számítani a Hunyadi János és a Venczel József utcák találkozásától a Kalász negyedi temető közötti szakaszon. A forgalmat jelzőlámpák fogják irányítani.

[tovább]

TÖBBSZINTES PARKOLÓHÁZ ÉPÍTÉSE A KALÁSZ NEGYEDBEN - DÖNTÉSTERVEZET


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata (Csíkszereda, Vár tér 1 sz.) értesíti az érintetteket, hogy a „Többszintes parkolóház építése a Kalász negyedben”, című tervre, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség eseti elbírálása alapján 2019. július 16-án döntéstervezetet hozott (nem szükséges a környezeti hatástanulmány és a természetvédelmi hatásfelmérés elkészítése).

[tovább]

LÉTREJÖTT A SZÉKELYFÖLDI DIÁKMUNKAPORTÁL


Új közösségi platformot indít a Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Megyéért Egyesület. A www.diakmunka.ro portál azzal a céllal született, hogy segítse a kereslet és kínálat talákozását, azok a fiatalok akik hétvégén, vakációban vagy akár egyetemistaként tanév közben is szeretnének dolgozni kapcsolatba kerülhessenek a munkaadókkal, akiknek szintén szükségük van időszakosan vagy rendszeresen fiatal munkaerőre.

[tovább]

FELHÍVÁS

A Csíkszeredai Városnapok programkínálatának színesítésére


Ötnapos hasznos és érdekes, a mindennapokból igazi kikapcsolódást, igényes szórakozást jelentő élménysorozat vár a csíkszeredaiakra és a környékbeliekre augusztus 2–4. között.

 

[tovább]

JÚLIUSI LŐGYAKORLAT


A 01101 Katonai Egység tájékoztatása szerint júliusban a következő napokon tartanak lőgyakorlatot a Legelődomb, Harom-erdő, Szécseny-patak, Zsögödfürdő körüli területeken:

 

[tovább]

TÖBBSZINTES PARKOLÓHÁZ ÉPÍTÉSE A KALÁSZ NEGYEDBEN


Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata (Csíkszereda, Vár tér 1. sz.) értesíti az érintetteket, hogy benyújtotta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez, a Csíkszeredában megvalósítandó „Többszintes parkolóház építése a Kalász negyedben”, című tervet, a környezetvédelmi / létesítési engedélyezés elnyerése céljából.

[tovább]

BARANCS 2 – ÖVEZETI RENDEZÉSI TERV


Csíkszereda Megyei Jogú Város értesíti az érintetteket, hogy Györgydeák József, a Detroit City cég képviselője  kezdeményezésére övezeti rendezési terv készül a 'Barancs 2' zónában. A  tervdokumentáció megtekinthető az alábbi linkeken, illetve polgármesteri hivatal bejárati hirdetőtábláján.

 

 

[tovább]

TERÜLETELADÁSI AJÁNLATOK


1, 11, 21, 31, 41, 51, 61, 71, 81,

2, 12, 22, 32, 42, 52, 62, 72, 82,

3, 13, 23, 33, 43, 53, 63, 73, 83,

4, 14, 24, 34, 44, 54, 64, 74, 84,

5, 15, 25, 35, 45, 55, 65, 75, 85,

6, 16, 26, 36, 46, 56, 66, 76, 86

7, 17, 27, 37, 47, 57, 67, 77,

8, 18, 28, 38, 48, 58, 68, 78

9, 19, 29, 39, 49, 59, 69, 79,

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80

[ archívum ]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA