HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

MEGNYITJÁK AZ ÚJ ELKERÜLŐ UTAT CSÍKSZEREDÁBAN


Makadámútként járható lesz nemsokára az új csíkszeredai elkerülő út – jelentette be a helyi önkormányzat pénteki ülésén Ráduly Róbert Kálmán. A polgármester az ezzel egy időben életbe lépő forgalmi változásokról is beszélt.

[tovább]

NEM VÁRT AKADÁLYOKKAL SZEMBESÜLTEK A FELÚJÍTÁSOK SORÁN

szekelyhon.ro


Nem haladt megfelelően a csíkszeredai Pacsirta sétányon elkezdett felújítás, több akadály is hátráltatta a munkát, amelyet idén be kellene fejezni. A nyári útkarbantartás is késésben van, többletmunkára volt szükség a Müller László utcában.

[tovább]

HONFOGLALÁS KORI TEMETŐK LELETEI A CSÍKI SZÉKELY MÚZEUMBAN


A novemberben megnyíló Elit alakulat 2.0 című kiállítás sajtótájékoztatójáról részletesen beszámolt a média.

 

Székelyhon

Maszol.ro

ÚJ MŰJÉGPÁLYA LÉTESÜLHET CSÍKSZEREDÁBAN A MEGLÉVŐ JÉGCSARNOK MELLÉ

szekelyhon.ro


Hosszabb és rövidebb távra szóló tervei is vannak a csíkszeredai városvezetésnek a műjégpálya és más sportlétesítmények fejlesztésére. Az első lépés az lenne, hogy ezeket a sportminisztérium átadja a városnak, amire úgy tűnik, van esély. A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya. Kibővülhet, sőt egy társat is kaphat, ha megvalósulnak az elképzelések

[tovább]

TÖBBSZINTES PARKOLÓHÁZ ÉPÜL CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Jövőre újabb építkezés kezdődik a csíkszeredai Kalász lakótelepen. Egy többszintes parkolóházat alakítanak ki, amely több mint 350 autónak biztosít majd helyet. A parkolóház helyszíne a Kalász lakótelepen.

[tovább]

ÁTFOGÓ FELÚJÍTÁS LESZ A CSÍKSZEREDAI LAKÓÖVEZETBEN

szekelyhon.ro


Várhatóan elkezdik idén Csíkszereda egyik központi lakóövezetének átalakítását és korszerűsítését. Az Octavian Goga sétányon az áthaladó forgalmat kizárják, zárt rendszerű parkolást alakítanak ki. Elhanyagolt környezet, riasztó állapotok. 

[tovább]

LAKÓTELEPI FELÚJÍTÁS CSÍKSZEREDÁBAN – AKADÁLYOKKAL

szekelyhon.ro


Nehézkes a közlekedés a csíkszeredai Kalász lakótelepen, mert sok helyszínen földmunkát végez a felújítással megbízott cég. A burkolatok nagy része idén elkészül, a parkolókkal együtt – ígérte a kivitelező.

 

[tovább]

ÚJABB TÖMBHÁZ-HŐSZIGETELÉSEK CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Nemsokára újabb csíkszeredai tömbházak külső hőszigetelése kezdődik el, miután kivitelezési szerződést írtak alá egy szatmárnémeti céggel. További munkálatok előkészítése is folyamatban van.

[tovább]

MEGTÖRTÉNT AZ ELSŐ LÉPÉS...

szekelyhon.ro


Napközi és bölcsőde épülhet a dendrológiai parkként ismert egyházi területen, az építkezést szabályozó övezeti rendezési tervet április ülésén fogadta el a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület. Emellett többek között a taplocai kultúrház bérbeadásának versenytárgyaláson való meghirdetéséről is döntöttek.

[tovább]

EURÓPAI UNIÓS ÉS KORMÁNYTÁMOGATÁSOKKAL BŐVÜL CSÍKSZEREDA KÖLTSÉGVETÉSE

szekelyhon.ro


Elfogadták Csíkszereda idei költségvetését a helyi önkormányzati képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén. A város idén 220 millió lejből gazdálkodik, az összeg nagy részét az előző évek megtakarításai, illetve európai uniós források és kormánytámogatások teszik ki.

[tovább]

CSAK ELŐJEGYZETT ÜGYFELEKET FOGADNAK

hargitanepe.eu


A mai az utolsó nap, amikor sorszám alapján vehetik igénybe a Csíkszereda Polgármesteri Hivatalában működő személynyilvántartó közszolgálat szolgáltatásait. Hétfőtől csakis azokat fogadják, akik online vagy telefonon előjegyeztették magukat. A vidéki polgármestereket tegnap ismételten arra kérték, oldják meg helyben a segítségnyújtást a dossziék összeállításához.

[tovább]

DÖNTÖTTEK: LESZ HELYI RENDŐRSÉG CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


Elfogadták a létrehozandó helyi rendőrség működési szabályzatát a csíkszeredai önkormányzati képviselők pénteki soros ülésükön. A város idei költségvetés-tervezetében az intézmény részére egyelőre 1,5 millió lejt szántak. A rendfenntartó egység kezdetben 12 személlyel fog működni, majd fokozatosan 33-ra növelik a személyzete számát.

[tovább]

BENYÚJTOTTÁK A PÁLYÁZATOKAT A TÖBB MINT 172 MILLIÓ LEJES EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSRA

szekelyhon.ro


A határidő lejárta előtt 45 perccel nyújtották be pénteken a pályázati csomagot európai uniós forrásokra, mintegy 172 millió lej finanszírozásra a csíkszeredai önkormányzat munkatársai. A pályázati csomag tartalmazza többek között a Kossuth Lajos és a Hargita utcák felújítását, a vasúti felüljáró újjáépítését, valamint a városi tömegközlekedés korszerűsítését.

[tovább]

SZÍNES PROGRAMKÍNÁLATTAL TÖLTIK KI A PÁPALÁTOGATÁS ÉS A CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ KÖZTI HETET

szekelyhon.ro


Közzétették a Ferenc pápa látogatása, valamint a pünkösdi búcsú közötti időszakra tervezett programkavalkád részleteit. A főként Csíkszéken zajló programajánlatokat szerdán ismertették a csíkszeredai városháza gyűléstermében.

[tovább]

DOLGOZNAK A TERELŐÚT FOLYTATÁSÁN

hargitanepe.eu


Elkezdődött a Csíkszereda észak–dél irányú terelőútja kivitelezé­sének előkészítése, a városi tanács tegnapi határozatmódosítása értelmében az 1,2 km-es szakasz megvalósítása 21,87 millió lejbe kerül. Április 1-jétől folytatódik a Kalász negyed és a Sadoveanu utca 33. számú lakóépület belső udvarának felújítása is.

[tovább]

PRO URBE DÍJ RÁKOSI ZOLTÁNNAK

hargitanepe.eu


Tegnap töltötte be 80. életévét Rákosi Zoltán mérnök, az IPIC CF néven ismert Vasúti Építőanyag- és Gépgyártó Vállalat „legendás” igazgatója. Ennek alkalmából a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal születésnapi köszöntőt, Rákosi Zoltán munkásságát, életpályáját bemutató és méltató eseményt szervezett a Csíki Moziban.

[tovább]

CSÍKSZEREDÁBAN VENDÉGSZEREPEL A KOLOZSVÁRI MAGYAR OPERA TÁRSULATA

szekelyhon.ro


Az opera és az operett székelyföldi fellegvárává válik júniusban Csíkszereda, hiszen több tízéves szünet után ismét a hargitai megyeszékhelyen vendégszerepel a Kolozsvári Magyar Opera társulata. A Székelyföldi Operahéten olyan világhírű előadásokat láthat a közönség, mint a Bánk bán vagy a Csárdáskirálynő.

[tovább]

TÖBBLETBŐL INDÍTJÁK AZ ÉVET

hargitanepe.eu


 

[tovább]

A GYALOGOS ÉS KERÉKPÁROS FELÜLJÁRÓ IS ELKÉSZÜL

hargitanepe.eu


[tovább]

ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉLGETÉS RÁDULY RÓBERT KÁLMÁNNAL, CSÍKSZEREDA POLGÁRMESTERÉVEL

hargitanepe.eu


Viszonylag csendben telt el Csíkszeredában a román centenárium, néhány fontos városfejlesztési megvalósítás mellett szűkmarkú, de kerek kulturális évadot tudhat maga mögött a város, és az opera még csak ezután jön – vallja Ráduly Róbert Kálmán polgármester. Az elöljáró az összevont kulturális intézményekről is kertelés nélkül vallott, leginkább a múzeum várostörténeti kiállításában csalódott. Az új menedzsernek a „kijavítás” lesz az egyik feladata. Az EU-s projektek miatt a következő négy év „bolondok háza” lesz.

[tovább]

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

hargitanepe.eu


 

[tovább]

HAJDÚNÁNÁSTÓL CSÍKSZEREDÁIG

hargitanepe.eu


 

[tovább]

KETTŐ AZ EGYBEN MEGOLDÁS - Megvan az autóbusz-telephely, és egyenesbe kerül a Goscom

hargitanepe.eu


[tovább]

VÉGET ÉRT A 100 ÉV MAGÁNY – KIÁLLÍTÁS NYÍLT A SZÉKELY HADOSZTÁLY EMLÉKÉRE CSÍKSZEREDÁBAN

szekelyhon.ro


A Székely Hadosztály megalakulásának 100 éves évfordulójának alkalmából kiállítást nyitottak a csíkszeredai Mikó-várban. A tárlat ünnepélyes megnyitóját pénteken este tartották, amelyen részt vett Potápi Árpád János, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára is.

[tovább]

CSÍKSZEREDAI ÚTÉPÍTÉS: ÖSSZEKÖTIK A BRASSÓI UTAT A RÉT UTCÁVAL

szekelyhon.ro


Csíkszeredai cégek kaptak megbízást a város új elkerülő útszakaszának megépítésére, amely a vasúti felüljáró hídtól a vasútvonal mentén a Rét utcáig vezet majd, csatlakozva a már elkészült, kelet-nyugati irányú szakaszhoz.

[tovább]

MÉLTÓSÁGTELJES ÜNNEPLÉS A JUBILEUMI ÉVFORDULÓ ALKALMÁBÓL

hargitanepe.eu


[tovább]

ÚJABB LÉPÉS EGY KORSZERŰ CSÍKSZEREDAI BUSZPÁLYAUDVAR FELÉ

www.szekelyhon.ro


Módosították a csíkszeredai távolsági autóbusz-állomás felújításának megvalósíthatósági tanulmányát, hogy a beruházás finanszírozható legyen európai uniós pályázatból. Rendkívüli tanácsülést tartott Csíkszereda önkormányzati képviselő-testülete.


[tovább]

TÖBB HELYEN LESZ ÜNNEPI DÍSZVILÁGÍTÁS, KARÁCSONYRA KÉSZÜL CSÍKSZEREDA

hargitanepe.eu


[tovább]

BUSZSÁVOK, KERÉKPÁRUTAK LESZNEK A PARKOLÓK HELYÉN

szekelyhon.ro


A Kossuth Lajos utca tervezett átalakítása jelenti a legnagyobb kihívást Csíkszereda számára az európai uniós pályázatokból megvalósítható tömegközlekedés-fejlesztés és felújítások során. Lakossági fórumon egyeztettek a várható változásokról.

[tovább]

CSÍKSZEREDA FORGALMÁNAK JAVÍTÁSA: A VÁROSLAKÓK IS BELESZÓLHATNAK

szekelyhon.ro


Nem csak tájékozódni, véleményt nyilvánítani is lehet majd a Csíkszereda forgalmának javítását szolgáló tervekkel kapcsolatban a jövő szerdai lakossági fórumon.

[tovább]

CSÍKSZEREDA POLGÁRMESTERÉNEK ADOTT IGAZAT A TÖRVÉNYSZÉK

szekelyhon.ro


A Hargita Megyei Törvényszék újabb perben döntött úgy, hogy alaptalan a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) Csíkszereda polgármesterének megbírságolására vonatkozó keresete.

[tovább]

JÁRDÁKAT, UTAKAT JAVÍTANAK CSÍKSZEREDÁBAN

székelyhon.ro


A Nicolae Bălcescu utcában az egyik oldalon a járdát teljesen eltávolították, a Hunyadi János utcában, a temetővel szemben ugyanez történt – ezek a leglátványosabb jelei a Csíkszeredában zajló nyári út- és járdajavításnak.

[tovább]

FELÚJÍTÁSRA VÁRÓ UTCÁK ZSÖGÖDBEN


Csíkszereda zsögödi részén komoly útfelújítás kezdődhet idén, ha a városi önkormányzati képviselő-testület egyetért a Szász Endre utca feljavításával, és az ehhez szükséges pénz rendelkezésre áll a költségvetésben. A Zsögödi Nagy Imre utca esetében is készült megvalósíthatósági tanulmány.

[tovább]

ÚJ TEVÉKENYSÉGEK AZ IFJÚSÁGI SZOCIÁLIS KÖZPONTBAN

szekelyhon.ro


Csíkszeredában az uniós támogatással felújított Petőfi utca 39. szám alatti ifjúsági szociális szolgáltató központ ad helyet a Gyulafehérvári Caritas több szociális és ifjúsági programjának, csoportfoglalkozásokat is tartanak.

[tovább]

A GÁL SÁNDOR-SZOBORNÁL IS FÚRNI KEZDENEK

szekelyhon.ro


Új fúróberendezéssel folytatódik a csíkszeredai központi parkban a borvízforrás feltárása érdekében végzett fúrás, de új helyszínen is fúrni kezdenek.

[tovább]

KERÉKPÁRSÁV IS LESZ A FELÚJÍTOTT ÚTSZAKASZON

szekelyhon.ro


Ismét megindult a forgalom a csíkszeredai Temesvári sugárút lezárt szakaszán, a Mihail Sadoveanu és a Kőrösi Csoma Sándor utcák között, ahol befejezték a parkolóépítést és az úttest megemelését.

[tovább]

VERSENYTÁRGYALÁS A ZSÖGÖDI CSATORNÁZÁSRA

szekelyhon.ro


Néhány héten belül kiderül, melyik vállalkozás nyeri a Csíkzsögödben régóta problémát jelentő szennyvíz- és csatornarendszer felújításának kivitelezésére kiírt versenytárgyalást. A hétfő esti, kultúrotthonban tartott lakossági fórumon Ráduly Róbert Kálmán polgármester elmondta a jelenlévőknek, hogy az elkövetkező két évben már be is fejeződhet a projekt.

[tovább]

MEGNYITJÁK A LEZÁRT ÚTSZAKASZT

szekelyhon.ro


A hét végére már ismét megindulhat a forgalom a csíkszeredai Temesvári sugárút lezárt szakaszán, a Mihail Sadoveanu és a Kőrösi Csoma Sándor utcák között.

[tovább]

REÁLIS GONDOKKAL TARKÍTOTT KAMPÁNYGYŰLÉS

szekelyhon.ro


A csíkszeredai városvezetés előtt több jelentős problémával is előhozakodtak a csobotfalvi kultúrotthonban szervezett lakossági fórumon megjelent helybéliek kedd este. Az egyrészt kampányjellegű gyűlésen Tánczos Barna szenátor- és Korodi Attila képviselőjelölt is tiszteletét tette.

[tovább]

ELŐKÉSZÜLETBEN A MOZI FELÚJÍTÁSA

szekelyhon.ro


Szerződést kötött a csíkszeredai Transzszilvánia mozi teljes felújítására a csíkszeredai polgármesteri hivatal. Jövő év végére el kell készülnie a külső és belső átalakításnak.

[tovább]

[ archívum ]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA